så lyssnar du

Så lyssnar du

Okey. Du är nyfiken på att lyssna på Studieteknik helt enkelt – och förmodligen på massa andra bra poddar också. Bra! Du är i gott sällskap. Det sägs att hälften av alla svenskar lyssnar på poddar någon gång ibland, och 1.6 miljoner lyssnar varje vecka. När någon frågar mig om Studieteknik helt enkelt brukar jag svara något i stil med att ”den finns där poddar finns.” Häromdagen insåg att det svaret inte riktigt hjälper, så här kommer en liten hjälp.

Lyssna på webben

Nästan alla poddar, precis som den här, har en egen hemsida. För att lyssna på Studieteknik helt enkelt kan du gå in i menyn Avsnitt ovan och välja vilket avsnitt du vill lyssna på.

Lyssna i Iphone

I din Iphone finns en utmärkt app som heter Podcaster. Om du inte hittar den så laddar du enkelt ner den från App Store. Det fina i kråksången är att du i appen kan söka efter poddar att lyssna på. Om du söker på Studieteknik helt enkelt (eller någon annan podd) får du upp poddens sida med information och alla avsnitt. Du kan välja att följa podden så att du får ett pling i telefonen när ett nytt avsnitt är släppt. På så sätt missar du inget. Bra va? Det finns också en uppsjö av andra appar för att lyssna på poddar för Iphone. Ett exempel är Overcast. Upplägget är liknande – sök efter en podd eller bläddra bland alla förslag, prenumerera och njut.

Lyssna i Android

Det fungerar på ett liknande sätt för dig som har Android-telefon. Google music samlar poddar, där du kan bläddra och prenumerera efter tycke och smak. Precis som på Iphone finns ett antal alternativa appar – sök på podcast i Google store så får du ett gäng alternativ.

Spotify

Spotify samlar också poddar. Om du är spotify-användare kan det vara ett smidigt alternativ. Här är Studieteknik helt enkelt på Spotify.